foto_11146_de-vijf-beste-steden-om-te-shoppen-in-europa

In Nederland kom je als shopaholic zeker aan je trekken als het om mode en fashion gaat. Maar soms wil je nét even wat anders. En dan sleep je je zus of beste vriend mee voor een stedentrip in het buitenland. Even onbeperkt shoppen en genieten in een wereldstad.

Londen

captura_de_pantalla_2012-03-27_a_las_11.00.43_0Londen staat bij ons met stip op 1 als beste winkelstad. Je kunt hier niet alleen terecht voor mode en fashion, maar ook voor bijvoorbeeld leuke cadeaus en woonaccessoires. Of je jezelf nu wilt verwennen in megawarenhuis Harrods (neem een goedgevulde portemonnee mee!) of liever slentert in bekende winkelstraten als Oxford Street en Regent Street: Londen heeft alles in huis.

Parijs

Een echte shopaholic moet minstens één keer in zijn of haar leven Parijs hebben bezocht. Bezoek voor leuke boetiekjes, juweliers en antiekwinkels de populaire wijk Le Marais. Ga je meer voor de grote ketens, dan kan een wandeling over de Champs-Elysées niet ontbreken. Vergeet ook de Marché aux Puces de St.-Ouen niet: deze vlooienmarkt is met 3000 handelaren de grootste van Europa.

Milaan

Milaan kan uiteraard ook niet ontbreken in het rijtje van grote modesteden. Bij Milaan denk je aan Versace, Armani en Prada en het is dan ook dé stad voor de shopaholic die wat meer te besteden heeft. Bezoek de prachtige overdekte winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele als je van luxe winkels en café’s houdt.

Ken je inmiddels alle uithoeken van Londen, Parijs en Milaan en ben je toe aan een écht unieke shopervaring, zoek het dan verder weg. Ga bijvoorbeeld shoppen met een local in Vietnam of bezoek eens een bazaar in Mumbai. Let wel op: voor spullen die je in landen buiten Europa koopt, moet je in Nederland in veel gevallen belasting betalen, namelijk: invoerrechten, BTW en soms ook nog accijns. Zoek dit van tevoren uit en bekijk ook wat je wel en niet mee mag nemen over de grens. Goederen die je invoert vanuit een land buiten de EU mogen een waarde hebben van maximaal 430 euro.

Meer weten? Bekijk de site van de Douane.

 

 

Tags: , , ,