Model zijn is een brede term, er bestaan namelijk vele verschillende soorten modellen. Vaak is een model van meerdere markten thuis en combineert ze de verschillende soorten modellenwerk met elkaar. Maar welke soorten bestaan er dan eigenlijk? Hier kun je een aantal voorbeelden vinden.

Fotomodel

Het meest bekende model is het fotomodel. Fotomodellen kunnen op voorpagina staan van een magazine, maar denk ook aan de vrouwen die de kleding showen in de folder van jouw favoriete winkel of op de reclameposter in de bushokjes.

3Handmodel

Sommige mensen hebben gewoon erg mooie handen, en daarom bestaat er ook de optie om handmodel te worden. Zeker een goede optie voor als je zelf liever niet in beeld komt, maar je kunt het uiteraard ook combineren met je werk als fotomodel. Handmodellen kunnen zowel ingezet worden voor reclames op televisie als in tijdschriften.

Maatje meer model

Modellen met een maatje meer, kunnen een plus-size model worden. Niet iedereen heeft maatje 34, plus-size modellen geven daarom een prachtig voorbeeld dat je kledingmaat niet de maatstaf hoeft te zijn voor schoonheid.

Catwalk model

Modeshows lopen op een catwalk is ook een van de bezigheden van een model. Vaak wordt het lopen op de catwalk ook gecombineerd met andere modellenopdrachten.

 

Tags: , , ,