Elke model heeft er een nodig, een portfolio. Met behulp van een portfolio kunnen potentiële opdrachtgevers zien wat voor werk je eerder gedaan hebt en hoe goed je in je vak bent. Als je naar een castingbureau gaat is het ook erg handig om je portfolio bij te hebben. Ook voor modellen die net beginnen met hun carrière is een portfolio van essentieel belang. Maar wat is nu eigenlijk het meest belangrijk aan je portfolio?

Model-Portfolio-Photography-Phoenix-Headshot-photographer-arizona-beauty-pageant-photography-scottsdaleZorg voor variatie

Zorg ervoor dat je niet alleen maar foto’s van één shoot in je portfolio hebt. In je portfolio laat je zien wat je allemaal kan, het is daarom belangrijk zoveel mogelijk verschillende aspecten van je modellenwerk te laten zien. Voeg daarom zowel foto’s toe aan je portfolio waar alleen je gezicht te zien is, als foto’s waar je helemaal op staat. De variatie kan ook in de pose zijn die je aanneemt op de foto’s. En vergeet niet dat afwisseling in kleur en zwart-wit foto’s ook tot de mogelijkheden behoort. Voeg in je portfolio geen foto’s toe die je zelf hebt gemaakt met de camera van je telefoon, zorg ervoor dat het mooie, en het liefst professionele foto’s zijn.

Neem hem altijd mee

Je wilt niet bij een castingbureau aankomen zonder dat je je portfolio bij je hebt. Daarbij weet je nooit welke potentiële opdrachtgever je tegenkomt wanneer je over straat loopt, controleer dus voordat je van huis gaat altijd even of je portfolio wel in je tas zit. Het is natuurlijk ook mogelijk om een online portfolio te hebben, zorg ervoor dat je de potentiële opdrachtgever wel precies kunt vertellen waar je portfolio te vinden is op het web.

modelportfolio.me-studio