Nederland is heel wat modellen rijk. Topmodellen, oud-topmodellen die werken aan een nieuwe carrière en modellen die idealen nastreven. Hieronder een rijtje van enkele beroemde Nederlandse modellen die het helemaal gemaakt hebben in de modellenwereld.

DaphneDeckers470Daphne Dekkers

Daphne Dekkers was een succesvol internationaal topmodel. Het wereldje van de roem beviel haar wel, zo heeft ze ook wat acteerklusjes gedaan en inmiddels is ze schrijfster en presenteert ze verschillende televisieprogramma’s, waaronder RTL Boulevard.

 

Kim Feenstra

media_xl_712216Nadat ze Holland’s Next Topmodel won, is haar carrière behoorlijk de goede kant op gegaan. Ze verscheen regelmatig in tijdschriften, en ook bij de televisie voelde ze zich op haar plek. Zo heeft ze onder andere meegedaan aan de programma’s  71 graden noord en Expeditie Robinson. Kim Feenstra bewijst maar eens dat je als model niet perfect hoeft te zijn, ze heeft problemen aan haar gehoor, en dat maakt ook praten iets lastiger voor haar. Op dit moment is Kim haar talenten als actrice aan het ontdekken, en is zij te zien in de Nederlandse film ‘Verliefd op Ibiza’.

 

img-051012-017.onlineBildDoutzen Kroes

Iemand die uiteraard niet in dit rijtje mag ontbreken, is de enige echte Doutzen Kroes. Doutzen Kroes bewijst maar eens wat ervan kan komen als je een paar foto’s opstuurt naar een modellenbureau. Dit topmodel verovert de hele wereld, en is nog lang niet uitgekeken op het modellenwereldje.

 

Ananda Marchildon

Ananda-Marchildon-006Misschien zegt deze naam je niet direct iets, maar zij was de winnares van Holland’s next topmodel 2008. Na het winnen van dit televisieprogramma, spande ze een rechtszaak aan tegen modellenbureaus omdat ze haar heupmaat te groot vonden, waardoor zij niet aan werk kwam. Naast Holland’s next topmodel, won dit model dus ook een rechtszaak.